Завдяки англійським хімікам шоколад робитимуть з горілки
Хіміки з університету Уорвіка знайшли спосіб, як створювати шоколад, в якому замість емульгованих крапель какао-масла можна використовувати будь-який відповідний водний розчин, у тому числі горілку. Замінити масло водним розчином і не зруйнувати емульсивну структуру шоколаду хіміки зуміли завдяки агару. Ця желеподібна речовина стабілізує емульсію, не дозволяючи мініатюрним краплям води з’єднуватися, утворюючи більші. Діаметр крапель в продукті, що утворився, не перевищує 30 мікрометрів.
Через малий розмір і гомогенний розподіл створений ученими шоколад не втрачає своєї традиційної «бархатистої» текстури. Автори вважають, що створена ними технологія буде використана для випуску шоколаду зі зниженим вмістом жирів, який підійде людям, що дотримуються дієти.
За матеріалами thekievtimes.ua