У ресторанах введуть штрафи за їжу на тарілках
У деяких ресторанах Європи з’явилося нове правило: клієнти, що набирають до себе на тарілку більше їжі, ніж вони здатні з’їсти, можуть отримати додаткову графу в рахунку – штраф за жадібність. Поки це нововведення стосується тільки закладів, що працюють за системою «шведський стіл».
Вперше штрафи за залишки їжі на тарілці ввели в ресторанах Гонконгу. Там почали штрафувати своїх неощадливих клієнтів на додаткові півтора долара за кожен взятий, але не з’їдений суші.
Згодом заклади зі штрафами «за жадібність» були відкриті в США – в меню дрібним шрифтом вказувалося, що адміністрація має право взяти додаткову плату за недоїдені страви в розмірі до 30% від її вартості.
Згідно з інформацією ООН, людство втрачає близько третини всієї виробленої ним їжі. Щороку на звалище викидається стільки продуктів, скільки виробляє вся чорна Африка. Нещодавно при ООН створена спеціальна організація Save Food (Врятуємо їжу). Її мета – добиватися більш відповідального ставлення людей до їжі.
За матеріалами zakyiv.com