Найгостріша Великодня писанка – «яйце не для пасхальних зайців»
Індійський ресторан у Лондоні створив найгостріше на смак пасхальне яйце з шоколаду і трьох пекучих різновидів перцю чилі – хабанера, скотч боннет і гоуст. Обпалюючий делікатес назвали “яйцем не для пасхальних зайців”. Згідно з правилом, встановленим рестораном, бажаючі спробувати десерт мають бути старшими 18 років. Їх також просять надіти захисні рукавички, перш ніж торкатися до продукту.
Це пасхальне яйце таке гостре, що відвідувачі перед їдою підписують документ, який підтверджує, що вони розуміють на що наражаються. Гострий перець, що міститься в цьому яйці, дорівнює 300 пляшкам соусу Табаско, й складає 1 млн балів за шкалою Сковілла.
Однак незвичайне яйце – не найгостріша страва у світі. 55-річний Ян Ротвел на початку цього року був першою людиною, яка повністю змогла з’їсти найгостріше в світі каррі, яке приготували з 30 перців чилі сорту Гола Інфініті. Каррі, яке було названо «Вдівець» в одному британському ресторані, оцінили в 6 млн балів за шкалою Сковілла — це більше, ніж газ в балончиках з перцем. Сміливці, які замовляють гостру страву мають підписати документ про те, що знають наслідки: каррі з гострого перцю може викликати галюцинації та привести до проблем з травленням.
За матеріалами econet.ua