Фермер робить горілку з коров’ячого молока
Джейсон Барбер, 47-річний фермер з великобританського Дорсета, створив горілку від свого молочного стада. Цей напій став настільки популярним у Британії, що навіть шеф-кухарі відомих ресторанів зробили його обов’язковим.
Молоко, отримане від корів, Джейсон Барбер розділяє на сир і сироватку. Водянисті залишки (сироватку) ферментує в пиві за допомогою спеціальних дріжджів, перетворюючи молочний цукор в алкоголь. Для повної готовності напій проходить через потрійну фільтрацію і тільки після цього з’являється на столі. Фермеру знадобилося три роки, щоб удосконалити процес і виробити високоякісну горілку.
Думка про створення горілки з молока прийшла йому в голову після перегляду телепередачі, в якій розповідали про людей, які роблять горілку з молока яків.
За матеріалами svit24.net