ЄС може знищити булочки з корицею через шкідливий кумарин
У ЄС можуть прийняти норматив, що обмежує кількість кориці на кілограм тіста, повідомляє британське видання “Дейлі телеграф”.
Пропонована заборона спрямована на реалізацію європейських положень, що обмежують обсяг кумарину, натуральної токсичної хімічної речовини, що найбільш часто використовується при виготовленні касії (дешевої кориці).
У високих дозах касія може викликати головні болі, ураження печінки, гепатит. У дослідах, раніше проведених над щурами, дана речовина також викликала рак. Відповідно до можливої постанови, кількість кориці в хлібобулочних виробах буде обмежена до 15 мг на один кілограм тіста.
Це означає, що традиційні данські коричні булочки у формі равликів опиняться під забороною.
“Це кінець булочок з корицею, в тому вигляді, в якому вони повинні бути за класичною рецептурою”, – говорить глава датської асоціації пекарів Харді Крістенсен.
За матеріалами charivne.info