Шампанське щодня, на думку вчених, покращує пам’ять
Щоденне вживання невеликої кількості шампанського сприяє зниженню ризику розвитку таких захворювань, як деменція і хвороба Альцгеймера, вважають британські дослідники з Університету Рідінга.
Експерти встановили, що фенольна кислота, що міститься в шампанському, покращує показники просторової пам’яті. Експеримент провели на щурах, яким підмішували шампанське в їжу щодня впродовж шести тижнів. По закінченні даного періоду щури повинні були знайти в лабіринті приманку. Вправа повторювалося через п’ять хвилин, щоб подивитися, наскільки добре гризун запам’ятав дорогу. Контрольний тест робили на самому початку.
Гризуни з контрольної групи справлялися із завданням в 50% випадках, у порівнянні з 70% серед тварин, що споживали регулярно шампанське. Вживання напою збільшувало концентрацію білків, необхідних для нормальної роботи пам’яті, на 200%. За словами Спенсера, у тварин на це пішло 6 тижнів, а у людини піде близько трьох років і допоможе попередити розвиток захворювань, пов’язаних з роботою пам’яті. Він планує протестувати ефект шампанського на 60 пенсіонерах.
Нагадаємо, у 2009 році професор Джеремі Спенсер з групою колег уже порівнював шампанське з точки зору користі для серця з поліфенолами какао і червоного вина.
За матеріалами unn.com.ua